Kvalita GSM signálu

Možnosti, jak se připojit k Internetu v budoucích bytech...
Odpovědět
rezkovic
Člen
Příspěvky: 124
Registrován: 04.05.2008 16:43
Bydliště: D3 3.4.x

Kvalita GSM signálu

Příspěvek od rezkovic » 04.08.2010 18:52

Tam mi to nedá. Ale od začátku máme problémy s kvalitou signálu GSM (O2 operator), který je dosti kolísavý - hovory časoto vypadávají, nejde se dovolat (hlášky typu síť obsazena...), přerušovaný hovor atd.

Myslel jsem, že je o dočasný jev, ale furt je to stejný. Dosti často to zachrání balkón... :?
Jak jste na tom Vy?

Uživatelský avatar
MARTA
Stálý člen
Příspěvky: 894
Registrován: 04.04.2007 12:52
Bydliště: D1 - 1.3.xx
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita GSM signálu

Příspěvek od MARTA » 05.08.2010 13:03

rezkovic píše:Tam mi to nedá. Ale od začátku máme problémy s kvalitou signálu GSM (O2 operator), který je dosti kolísavý - hovory časoto vypadávají, nejde se dovolat (hlášky typu síť obsazena...), přerušovaný hovor atd.

Myslel jsem, že je o dočasný jev, ale furt je to stejný. Dosti často to zachrání balkón... :?
Jak jste na tom Vy?

Ja mam i O2 i T-mobile a nikdy se mi to nestalo, tak nevim :( A jsme v D1...

Woking
Stálý člen
Příspěvky: 493
Registrován: 06.06.2007 18:54
Bydliště: D9 (červený)

Re: Kvalita GSM signálu

Příspěvek od Woking » 05.08.2010 23:14

GSM u nás ještě vpohodě (Voda a Téčko). Horší to je s UMTS, tyhle kmitočty moc průrazné nejsou a přeskakuje to mezi GSM a UMTS, což dost žere baterku. Radši jsem to teda nastavil na GSM (2G) a 3G dávám leda venku kvůli internetu :(

Kirill
Nový člen
Příspěvky: 54
Registrován: 19.07.2007 10:17
Bydliště: D7

Re: Kvalita GSM signálu

Příspěvek od Kirill » 06.08.2010 00:01

Tak u nas je to stejne jak popisuje rezkovic...myslel jsem ze je tto umistenim bytu, ale asi nebude...

prvanek
Stálý člen
Příspěvky: 718
Registrován: 07.03.2007 08:56
Bydliště: D4 - 4.1.x

Re: Kvalita GSM signálu

Příspěvek od prvanek » 06.08.2010 09:53

U nás O2 bez problému. D4 1.NP směrem na J a V.
Je třeba si uvědomit, že dům je převážně z železobetonu, ten výborně stíní. Bude tedy dost záležet na poloze bytu, směrování oken ap.

Stanson
Člen
Příspěvky: 138
Registrován: 23.09.2007 18:04
Bydliště: D1

Re: Kvalita GSM signálu

Příspěvek od Stanson » 08.08.2010 22:32

Mám stejné problémy v D1 jak s O2, tak s T-mobile, pekne me to ...!

rezkovic
Člen
Příspěvky: 124
Registrován: 04.05.2008 16:43
Bydliště: D3 3.4.x

Re: Kvalita GSM signálu

Příspěvek od rezkovic » 10.08.2010 21:25

No s tím železobetonem mě to taky napadalo - ale problém je pouze s O2 :((( orientace bytu je na východ/západ.

marecci
Člen
Příspěvky: 159
Registrován: 13.03.2008 17:29
Bydliště: Kopretina

Re: Kvalita GSM signálu

Příspěvek od marecci » 11.08.2010 06:09

rezkovic píše:No s tím železobetonem mě to taky napadalo - ale problém je pouze s O2 :((( orientace bytu je na východ/západ.
My máme v Kopretině problém s T-mobile. zhruba od té doby, co do okolí zaváděli to jejich slavný 3G.

rezkovic
Člen
Příspěvky: 124
Registrován: 04.05.2008 16:43
Bydliště: D3 3.4.x

Re: Kvalita GSM signálu

Příspěvek od rezkovic » 23.08.2010 22:14

Máte nějaký tip na "pokojové" zesílení signálu, aniž bych musel instalovat venkovní anténu?


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host