PŘIPOJENÍ DO INTERNETU

Možnosti, jak se připojit k Internetu v budoucích bytech...
Odpovědět
Uživatelský avatar
TriStone
Administrátor
Příspěvky: 3975
Registrován: 07.03.2007 00:03
Bydliště: D3

Příspěvek od TriStone » 09.04.2009 12:38

Elektrika vede v podlaze. Od zasuvky vedou draty rovnou dolu. A u vypinacu vedou zase nahoru ke stropu. Jinak by ve stenach nemelo nic byt.
A ja jsem pri sekani internetu po byte taky nic netrefl, tak by to snad mohla byt pravda :)

Uživatelský avatar
Sršoud
Člen
Příspěvky: 246
Registrován: 25.03.2008 22:57
Bydliště: D2 - Blachutova - 2.2.07

Příspěvek od Sršoud » 09.04.2009 12:57

O.K. díky, myslel jsem si to.

Ale říkal jsem si, radši se dvakrát zeptej než jednou vrtej! :D

Dojc
Stálý člen
Příspěvky: 397
Registrován: 08.03.2007 13:20

Příspěvek od Dojc » 09.04.2009 13:05

Sršoud píše:Nevite nahodou nekdo, jak vysoko nad podlahou vedou v byte kabely s elektrikou? Potrebuju si natahnout sitovej kabel od zasuvky A1M k pocitaci, rad bych ho vedl v liste tesne nad "soklikama" od kobercu (tj. cca 7cm nad podlahou), budu muset provrtat na dvou mistech zed (z predsine do pokoje, a z pokoje do druhyho pokoje), ale obavam se, ze nekde prave v tehle mistech kabely vedou. Dekuju za kazde info.

Srsoud
V pokynech pro užívání bytu je Příloha č. 14 - schéma instalačních zón dle ČSN. Podle toho bys měl poznat kudy jsou kabely teoreticky vedený a kde už je pro tvoje vrtání bezpečná zóna.

No a až si v tý bezpečný zóně ten kabel převtneš, tak to budeš moct reklamovat, protože to dali jinam než měli ;) a to se vyplatí :lol:
Přílohy
Příloha_c14_Schema_instalacbich_zon_dle CSN.pdf
(152.69 KiB) Staženo 203 x

Macek
Nový člen
Příspěvky: 61
Registrován: 13.02.2009 15:44
Bydliště: Kopretina

Příspěvek od Macek » 09.04.2009 13:33

Dojc píše:
Sršoud píše:Nevite nahodou nekdo, jak vysoko nad podlahou vedou v byte kabely s elektrikou? Potrebuju si natahnout sitovej kabel od zasuvky A1M k pocitaci, rad bych ho vedl v liste tesne nad "soklikama" od kobercu (tj. cca 7cm nad podlahou), budu muset provrtat na dvou mistech zed (z predsine do pokoje, a z pokoje do druhyho pokoje), ale obavam se, ze nekde prave v tehle mistech kabely vedou. Dekuju za kazde info.

Srsoud
V pokynech pro užívání bytu je Příloha č. 14 - schéma instalačních zón dle ČSN. Podle toho bys měl poznat kudy jsou kabely teoreticky vedený a kde už je pro tvoje vrtání bezpečná zóna.

No a až si v tý bezpečný zóně ten kabel převtneš, tak to budeš moct reklamovat, protože to dali jinam než měli ;) a to se vyplatí :lol:
Nevíte zda by se dala někde zapůjčit zkoušečka kudy vedou dráty? Chci si něco přivrtat v koupelně a nejsem si jist kudy úplně vedou dráty, protože zásuvky a rozvody jsem si nechal udělat trochu jinak než dle původního standardizováneho návrhu.

Max
Stálý člen
Příspěvky: 553
Registrován: 13.04.2007 10:16
Bydliště: D3 - 3.6.XX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Max » 09.04.2009 13:49

Tohle jsme naštěstí vyřešili pravidelnými návštěvami stavby :-) a nafotili všechny sítě :-)

Macek
Nový člen
Příspěvky: 61
Registrován: 13.02.2009 15:44
Bydliště: Kopretina

Příspěvek od Macek » 09.04.2009 17:07

Tos mi poradil :) Nic pozvu si elektrikáře :cool:

jirak
Nový člen
Příspěvky: 50
Registrován: 21.06.2007 19:14
Bydliště: D2, Marie Podvalové

Příspěvek od jirak » 09.04.2009 20:45

Macek píše:Nevíte zda by se dala někde zapůjčit zkoušečka kudy vedou dráty? Chci si něco přivrtat v koupelně a nejsem si jist kudy úplně vedou dráty, protože zásuvky a rozvody jsem si nechal udělat trochu jinak než dle původního standardizováneho návrhu.
v koupelně jsou dráty shodně s ostatními místnostmi s výjimkou kablíku, který vede pro osvětlení nad skříňkou. Ten byl v mém případě vedený přímo šikmo od vypínače.

Uživatelský avatar
Sršoud
Člen
Příspěvky: 246
Registrován: 25.03.2008 22:57
Bydliště: D2 - Blachutova - 2.2.07

Příspěvek od Sršoud » 09.04.2009 21:09

to Jirak: ....ale Macek je Kopretina......

Uživatelský avatar
Martin L
Stálý člen
Příspěvky: 520
Registrován: 01.10.2007 13:21
Bydliště: 2.5.

Příspěvek od Martin L » 19.05.2009 22:49

Zdravím všechny. Používá tady někdo přes zařízení Well Gate 3512 Voip (analogový) telefon přes www.802.cz? Nemůžu nastavit router, tak aby telefon fungoval. :-(. Nemá někdo nějaký tip jak to rozchodit? Díky
Bohumile, Bohumile, kurva se neříká!!! :-))

Uživatelský avatar
DoG
Člen
Příspěvky: 112
Registrován: 15.10.2007 18:43
Bydliště: Člen NeZávislák

Re: PŘIPOJENÍ DO INTERNETU

Příspěvek od DoG » 26.08.2010 20:28

skvele. mame august 2010 a ziadny poriadny internet. O2 odo mna 125Kc poplatok za settopbox, kedze mi skoncila viazanost. takze ked budem platit 125Kc 20 rokov, tak si zarobia 30000Kc za to trapne zariadenie:) ktore je ako jedine v europe neskutocne pomale. na prepnutie programu treba cakat 5 sekund. internet mi idu pravoplatne zdvojnasobit na 600Kc, a to za efektivnych 4Mbit, lebo kvoli O2 TV to viac neda. To je pekne zaostale, kukam ze UPC ma za tu cenu minimalne 25Mbit.. nechapem ze obrovske sidlisko ktore zdvojnasobi pocet obyvatelov Cakovic nema zasranu pripojku O2. A nasi zastupcovia sa skor staraju o svoju buducu politicku karieru, nez o nejake zmeny.

Dojc
Stálý člen
Příspěvky: 397
Registrován: 08.03.2007 13:20

Re: PŘIPOJENÍ DO INTERNETU

Příspěvek od Dojc » 26.08.2010 22:01

Asi to nechápu. Proč si platíš něco, co ti nevyhovuje? Tak přejdi k někomu jinýmu. Já sem spokojenej. A jak podle tebe souvisí "politická kariera" kohokoliv s tvim internetem??? :roll:

Uživatelský avatar
TriStone
Administrátor
Příspěvky: 3975
Registrován: 07.03.2007 00:03
Bydliště: D3

Re: PŘIPOJENÍ DO INTERNETU

Příspěvek od TriStone » 26.08.2010 22:07

Hmmm, to jsou veci, zombici z pocatku fora se ozivuji.

DoG: Ve vetsine sidliste nadherne funguje internet od AIM za ceny podobne jako UPC. Co se tyce UPC, uz rok maji od vsech SVJ podepsane povoleni k vybudovani pripojek do domu, ale tezko je muze nekdo donutit. Na strane vyboru to skutecne nevazne.

Stoural
Člen
Příspěvky: 180
Registrován: 25.06.2008 00:56
Bydliště: Čtyřlístek

Re: PŘIPOJENÍ DO INTERNETU

Příspěvek od Stoural » 31.08.2010 10:56

Pěkný den,
na žlutém domě za konečnou autobusu vždy po setmění bliká zařízení ADC System. Protože bych se rád přes tento bod připojil, zeptám se, zda je to tam řádně smluvně ošetřeno. Na 4lístku je podobný bod, ale víceméně na černo.

Uživatelský avatar
TriStone
Administrátor
Příspěvky: 3975
Registrován: 07.03.2007 00:03
Bydliště: D3

Re: PŘIPOJENÍ DO INTERNETU

Příspěvek od TriStone » 31.08.2010 10:59

Nevim ted jaky je presne stav "papiru", resi to kolega, ale maji ho povoleny.

prvanek
Stálý člen
Příspěvky: 720
Registrován: 07.03.2007 08:56
Bydliště: D4 - 4.1.x

Re: PŘIPOJENÍ DO INTERNETU

Příspěvek od prvanek » 14.09.2010 14:57



Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host