Společné televizní antény

Možnosti, jak se připojit k Internetu v budoucích bytech...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Zdenous
Člen
Příspěvky: 126
Registrován: 16.04.2007 10:43
Bydliště: D6 - 6.4.x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenous » 16.08.2007 17:29

Máte někdo informace o tom kam jsou připojeny televizní zásuvky z bytů?
Je nějaká společná anténa? Je to připraveno na DVB-T (digitální příjem)?

Díky za info

Z.

Dojc
Stálý člen
Příspěvky: 397
Registrován: 08.03.2007 13:20

Příspěvek od Dojc » 17.08.2007 09:06

Já mám ve smlouvě, v příloze standardů, že je na domě společná anténa. Jak to bude s digitálem nevim, ale snad na tý anténě nebudou filtry aby si nemoh přijímat ty správný kanály.

matfyz
Člen
Příspěvky: 119
Registrován: 13.03.2007 20:18
Bydliště: D3-3.3

Příspěvek od matfyz » 03.09.2007 17:25

zkousel uz nekdo zapojit televizi?

prvanek
Stálý člen
Příspěvky: 718
Registrován: 07.03.2007 08:56
Bydliště: D4 - 4.1.x

Příspěvek od prvanek » 03.09.2007 17:44

matfyz píše:zkousel uz nekdo zapojit televizi?
Rád bych, ale nejde proud. Též jsem se ptal na možnost příjmu DVB-T (což za čas bude nutné po vypnutí analogu). Moje prodejkyně mi přeposlala vyhýbavou odpověď, že společná anténa zajišťuje příjem čtyř standardních programů - ČT1, ČT2, Nova, Prima. To je napsáno i v návodu k použití bytu. Díval jsem se na webu na nějaké nabídky společných antén, ty nejlevnější skutečně umožňují jen příjem stávajících programů. Z důvodu zamezení možného rušení tyto antény nemají pásmové zesilovače, ale kanálové, pro každý kanál jeden zesilovač. Pro případ příjmu DVB-T je pak třeba připojit k anténě další zesilovače pro kanály, na kterých vysílají digitální multiplexy.

Uživatelský avatar
ssoucek
Člen
Příspěvky: 207
Registrován: 11.03.2007 15:43
Bydliště: D2 - 2.1.xx

Příspěvek od ssoucek » 03.09.2007 21:41

Když bude nejhůř, jdu do O2 TV. Doufám, že budou brzo vysílat v HD.
Naposledy upravil(a) ssoucek dne 03.09.2007 21:41, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
rocky
Stálý člen
Příspěvky: 438
Registrován: 29.03.2007 12:32
Bydliště: Deep hole

Příspěvek od rocky » 03.09.2007 22:43

ssoucek píše:Když bude nejhůř, jdu do O2 TV. Doufám, že budou brzo vysílat v HD.
Na to si ešte hooooodne počkáš aby vysielali v HD :))

Uživatelský avatar
rocky
Stálý člen
Příspěvky: 438
Registrován: 29.03.2007 12:32
Bydliště: Deep hole

Příspěvek od rocky » 03.09.2007 22:45

prvanek píše:
matfyz píše:zkousel uz nekdo zapojit televizi?
Rád bych, ale nejde proud. Též jsem se ptal na možnost příjmu DVB-T (což za čas bude nutné po vypnutí analogu). Moje prodejkyně mi přeposlala vyhýbavou odpověď, že společná anténa zajišťuje příjem čtyř standardních programů - ČT1, ČT2, Nova, Prima. To je napsáno i v návodu k použití bytu. Díval jsem se na webu na nějaké nabídky společných antén, ty nejlevnější skutečně umožňují jen příjem stávajících programů. Z důvodu zamezení možného rušení tyto antény nemají pásmové zesilovače, ale kanálové, pro každý kanál jeden zesilovač. Pro případ příjmu DVB-T je pak třeba připojit k anténě další zesilovače pro kanály, na kterých vysílají digitální multiplexy.
Anténny rozvod je obyč analog, kto chce digital musí si kúpit setobox, ale u Zámeckého parku mu zatial bude na 2 veci, pretože tam signál DBV zatial nieje.

Uživatelský avatar
Bambus_M5
Nový člen
Příspěvky: 62
Registrován: 08.04.2007 15:33
Bydliště: D3 3.2.12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bambus_M5 » 04.09.2007 09:17

rocky píše:
ssoucek píše:Když bude nejhůř, jdu do O2 TV. Doufám, že budou brzo vysílat v HD.
Na to si ešte hooooodne počkáš aby vysielali v HD :))
No O2tv uz vysila hd ceskou televizi konkretne jednicku.

Uživatelský avatar
TriStone
Administrátor
Příspěvky: 3973
Registrován: 07.03.2007 00:03
Bydliště: D3

Příspěvek od TriStone » 04.09.2007 09:25

rocky píše:Anténny rozvod je obyč analog, kto chce digital musí si kúpit setobox, ale u Zámeckého parku mu zatial bude na 2 veci, pretože tam signál DBV zatial nieje.
To si delas srandu? Aby se v Praze nechytalo DVB?

coona
Stálý člen
Příspěvky: 617
Registrován: 27.08.2007 16:45
Bydliště: D7 7.1.xx

Příspěvek od coona » 04.09.2007 09:27

rocky napsal(a):
Anténny rozvod je obyč analog, kto chce digital musí si kúpit setobox, ale u Zámeckého parku mu zatial bude na 2 veci, pretože tam signál DBV zatial nieje.
To není pravda. DVB-T signál v Čakovicích dostupný je a bez problémů. Zatím jenom dva multiplexy (nefunguje tam ten od Českýho Telecomu teď už asi O2). Multiplex A (ČT1, ČT2, ČT24, ČT4, Nova) funguje úplně bez problémů, multiplex B (především Prima a Óčko) má poslední dobou (cca 14 dní) decentní problémy.
Naposledy upravil(a) coona dne 04.09.2007 09:28, celkem upraveno 1 x.

prvanek
Stálý člen
Příspěvky: 718
Registrován: 07.03.2007 08:56
Bydliště: D4 - 4.1.x

Příspěvek od prvanek » 04.09.2007 09:44

coona píše:
rocky napsal(a):
Anténny rozvod je obyč analog, kto chce digital musí si kúpit setobox, ale u Zámeckého parku mu zatial bude na 2 veci, pretože tam signál DBV zatial nieje.
To není pravda. DVB-T signál v Čakovicích dostupný je a bez problémů. Zatím jenom dva multiplexy (nefunguje tam ten od Českýho Telecomu teď už asi O2). Multiplex A (ČT1, ČT2, ČT24, ČT4, Nova) funguje úplně bez problémů, multiplex B (především Prima a Óčko) má poslední dobou (cca 14 dní) decentní problémy.
Něco jiného je, že je signál "ve vzduchu", něco jiného, že je anténou zachycený signál zesílen a rozveden do TV zásuvek. Že bude třeba set-top-box, to je jasné. Obávám se však, že v rozvodech jsou nainstalovány pouze kanálové zesilovače pro současné čtyři (analogové) programy. Nejlepší bude, aby někdo, kdo má set-top-box, příjem DVB-T vyzkoušel (až půjde proud do domů).

coona
Stálý člen
Příspěvky: 617
Registrován: 27.08.2007 16:45
Bydliště: D7 7.1.xx

Příspěvek od coona » 04.09.2007 10:02

Moh by to zkusit treba TriStone, ten uz bydli :).

Uživatelský avatar
TriStone
Administrátor
Příspěvky: 3973
Registrován: 07.03.2007 00:03
Bydliště: D3

Příspěvek od TriStone » 04.09.2007 10:06

TriStone jeste nebydli a ani nevi kdy bude :( Ale pak to hnedka vyzkousi, ma DVB telku ;)

selena
Stálý člen
Příspěvky: 677
Registrován: 21.04.2007 15:38
Bydliště: Marty Krásové 920/4

Příspěvek od selena » 04.09.2007 10:29

Ja uz bydlim, chtel jsem to vyzkouset, mam TV jak s analog tak i digitalnim tunerem, ale zatim nam v D3 nefunguje spolecna antena. Podle informaci z dnesniho rana by to mohlo byt zapojeno nekdy pristi tyden.

coona
Stálý člen
Příspěvky: 617
Registrován: 27.08.2007 16:45
Bydliště: D7 7.1.xx

Příspěvek od coona » 04.09.2007 11:11

TriStone píše:TriStone jeste nebydli a ani nevi kdy bude :( Ale pak to hnedka vyzkousi, ma DVB telku ;)
To ma TriStone dobry :). My si ji zatim jenom planujem... Nekde ve foru jsem to pochopil ze uz mate predano...


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host