Možnosti pripojenia na internet

Možnosti, jak se připojit k Internetu v budoucích bytech...
Odpovědět
siegl
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: 11.09.2007 12:58

Příspěvek od siegl » 11.09.2007 13:04

ahoj a dobrý den.

můj kamarád se měl do uvedené lokality stehovat, ale bohužel to trošku vypouští, takže nemám žádný kontakt. My jsme ochotní vám wi-fi zavést, vsoučasnosti máem docela zajímavé akce, např. zřízení služby za 1 kč (jednotky pro více uživatelů) nebo pronájem zařízení za 99/měsíc (pro jednotlivé uživatele). nechci se rozepisovat, mrkněte na www.myweb.cz volejte na 800 150 160 nebo poslete kontakt na nějaký vyšši bod na info@myweb.cz a do měsíce zde jsme.
dík, a hezký den všem...

EaB
Člen
Příspěvky: 246
Registrován: 28.05.2007 23:05
Bydliště: D3 31
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EaB » 11.09.2007 13:24

Moc, respektive vubec, se debaty neucastnim, ale internet bych taky bral. Sic mam pocit, ze nez se bude neco realizovat, vetsina skutecne potrebnych si to vyresi po svem a nebude chtit menit, ale i tak to za pokus stoji. Muzu poskytnou panorama z terasy D3, az cca 340-70°, Hovorcovice v zaberu jsou, ale nevim, co hledat.
www.pekneubytovani.cz

mr_peta
Nový člen
Příspěvky: 73
Registrován: 05.04.2007 20:41
Bydliště: D3 (Marie Podvalové)

Příspěvek od mr_peta » 11.09.2007 20:55

Ja si take musim poridit internet az se nastehuji. Zatim to bude ADSL, ale nikoliv od O2. S nema jsou porad problemy a na hotline se neda temer dovolat. Velmi dobre zkusenosti mam se SKYNET, ale to uz jsem nekde tady psal, neni to ted podstatne. Podstatne je, ze internet potrebuji okamzite.

Pokud jsem to spravne pochopil, tak za 400kc dostanu 2Mbit, bez moznosti navyseni. U ADSL muzu jit az na 8Mbit, zmena je provedena prakticky okamzite. Vzhledem k obrovskemu rustu medii na internetu, dnez uz i v HD kvalite, jsou potreba rychle linky. Mozna nekomu staci 2 Mbit, ovsem pokud ma ratolest, tak nesmi zapomenout, ze ta je efektivne schopna zatizit jakoukoliv linku :) Jinak ADSL je dostupne prakticky okamzite.

U reseni vlastni silou by byla vyhoda vybudovane infrastruktury. Pokud by nestacilo jedno pripojeni, proste se pripoji infrastruktura nekam/necim jinym. Problem je v tom, ze se to neda udelat driv nez se SVJ. Ale v te dobe lidi co internet potrebuji, tak uz mit budou, a pravdepodobne minimalne rok nebudou menit.

Myslim si, ze ackoliv by bylo super mit tam natazenou optiku, ci cokoliv, vetsina lidi tam jiz bude nejakym zpusobem mit nejake pripojeni a nebudou chtit prejit na pripojeni srovnatelne s ADSL. Dale si myslim, ze je neefektivni budovat infrastrukuru jen pro 40Mbit. Do toho bych nesel.


ad QoS: QoS se nesmi podcenovat. Pokud je mozny vysoky upload, tak je potreba pocitat se zavirovanymi/hacknutymi PC, ktere se pouzivaji k rozsirovani zavadneho obsahu a bez QoS vytizi celou linku. Dale se neda spolehat na slusne chovani na siti, lidi proste budou stahovat co to pujde, hned jak to pujde.
Naposledy upravil(a) mr_peta dne 11.09.2007 20:58, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
TriStone
Administrátor
Příspěvky: 3975
Registrován: 07.03.2007 00:03
Bydliště: D3

Příspěvek od TriStone » 11.09.2007 20:59

Rozhodne se prvni rok musi pocitat s tim, ze vlastni spojeni nenatahnem. ten rok to minimlane bude trvat.
A 40Mbit je vzorovy priklad, na kterem jsme to s xsanchem spocitali, neni problem to udelat na vic. A 2Mbit vysel prostym podelenim, samozrjeme by nebyl problem udelat "tarify", to uz je jen softwarova zalezitost. A stejne je to porad spis akademicka debata, uvidime az bude SVJ :)

Uživatelský avatar
DoG
Člen
Příspěvky: 112
Registrován: 15.10.2007 18:43
Bydliště: Člen NeZávislák

Příspěvek od DoG » 25.10.2007 18:36

O2 podpora fakt asi nie je bohvieco. Chcel som v objednavke tv+itnernet+pevna zmenit modem na wifi a oni mi povedali, ze uz objednavku nejde zmenit :o a ze si ho mam kupit sam :mad: Alebo mam objednavku zrusit a zalozit znova... tak som to aj urobil... pretoze takto ziskam dotaciu na wifi modem 1400.-. nicmene, to ze nejde zmenit nejaka objednavka, mi pride trapne.

Woking
Stálý člen
Příspěvky: 493
Registrován: 06.06.2007 18:54
Bydliště: D9 (červený)

Příspěvek od Woking » 25.10.2007 18:52

DoG: to víš, to je SAP :lol:

oliver
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: 19.04.2007 20:06
Bydliště: D4 4.3.x

Příspěvek od oliver » 03.11.2007 13:38

Mate nekdo zkusenosti s http://www.cznet.cz/ , pripojeni pres wifi, mluvil jsem s nimi pry maji vysilac na komine v cakovicich

Duch
Stálý člen
Příspěvky: 922
Registrován: 10.07.2007 12:33
Bydliště: M.K. 920/4

Příspěvek od Duch » 03.11.2007 15:06

Sorry za opakovani, ale pokaždé, když slyším magické cznet, tak se mi vzbouří neurony v mozku. Svuj nazor jsem postnul sem: http://uzameckehoparku.info/viewtopic.p ... 589#p10589

Cznet.cz
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: 10.11.2007 01:39

Příspěvek od Cznet.cz » 10.11.2007 02:57

Vazeni, rad bych reagoval za sebe i za nasi firmu Cznet a take uvedl na pravou miru prispevky nekterych z Vas, zejmena uzivatele Ducha, ktere se nezakladaji na pravde a jsou lzive!

Je pravda, ze ve Vasi oblasti opravdu nabizime nase sluzby. Pro zajisteni pripojeni vyuzivame nekolika nasich vysilacu,asi nejznamejsi a nejdostupnejsi pro vas je cukrovarsky komin, kde je instalovana technologie 2.4 i 5GHz pro pripojovani zakazniku.
Pro pripojovani bytovych komplexu pouzivame jak bezdratove technologie s garantovanou dostupnosti i servisem, tak i opticke vlakna-tedy FTTx, zejmena FTTB (fiber to the building, nebo-li optika do domu,dale pak LAN 10/100/1000M). V lokalite Cakovice je nase firma ochotna vybudovat jednak pripojeni pro cely bytovy komplex o kapacite 40-300Mbit, dle zajmu napr. o IPTV a VoD, ktere ted "leti" (IPTV je digitalni televize po internetu, VoD je video na prani take po internetu). V dalsi fazi je realizovatelne opticke pripojeni FTTB z nedalekeho uzlu Dablice, kde lze bezproblemu i 1GB.
Servis i zaruky na kvalitu jsou dane smlouvou,kterou kazdy zakaznik v pripade poskytovani sluzeb uzavira, smlouva je opravdu podminena min,dobou uzivani 12mes.,pripadne 24mes. a to zduvodu jednak nakladne instalace, tak i napr. z duvodu dotovaneho zarizeni jako jsou VoIP brany atd.
Pro bytove domy plati ceny jine, nez u bezdratoveho pripojeni. 1/1Mbps-252/300kc s dph, 2/2Mbps-420/500kc s dph, 4/4Mbps-600/714kc s dph, 8/8Mbps-840/1000kc s dph. Zrizeni 0-1500kc s dph zalezi na technologii atd. Omezeni prenesenych dat i FUP u nas neni...jedine omezeni muze byt napr. pro zakazniky,kteri nase pripojeni vyuzivaji na vice jak 5 PC,ale to se bytovych jednotek netyka.

Co se tyka predchozich prispevku clenu tohoto fora, ktere nejsou kvalitni a zrejme maji za cil pomluvit jinak dobre jmeno nasi firmy, nebo me osoby, tak dluzno rict, ze mi to osobne pripada jako by tito lide se snazili ve Vasem dome prosadit jineho poskytovatele, nebo proste nejsou soudni a ani si neuvedomuji, ze pomlouvat timto zpusobem je trestne. Pokud ten kdo pomlouva nema pro pomluvu rozumne vysvetleni,ani jakekoliv důkazy, nemel by kdekoliv sirit nepravdive informace, čímz klame ostatni!

Tak pane Duchu, zda mate nekoho znameho, nebo to jste dokonce vy, komu jsme podle Vas tak nekvalitne pripojili internet, tak me laskave ihned uvedomte,protoze opravdu takto provedena instalace bezdratu u zakaznika neni nas styl a pokud takovou instalaci nekdo z nasi firmy provedl, tak me to prinejmensim jako majitele firmy zajima z duvodu mozneho poskozeni atp.

Pokud by nekdo z budouciho SVJ vaseho domu mel zajem ziskat vice informaci o moznosti pripojeni celeho vaseho domu k vysokorychlostnimu internetu, tak neni zadny problem navstivit bytove domy, kde nabizime kabelovy internet a kde jsme provadeli kompletni zasitovany jak metalikou, tak i optikou. Reference lze ziskat z cca. 30 bytovych domu, kde jsme polozili vice jak 500km kabelu. Nase soucasna konektivita do internetu v lokalite Praha 9 a Praha 8 je 100Mbit...
Foto z nekolika nasich instalaci v bytovych domech je zde: http://veseli.cznet.cz/foto/

V pripade jakykoliv dozazu, nebo nazoru k tomuto vyjadreni me muzete kontaktovat na jiri.dolezal@cznet.cz
V pripade obchodnich zalezitosti prosim kontaktujte meho kolegu, pana Vanka, tel.:775 733 933, ktery ma na starosti bytove a panelove domy.
Za Cznet.cz, Jiri Dolezal

Duch
Stálý člen
Příspěvky: 922
Registrován: 10.07.2007 12:33
Bydliště: M.K. 920/4

Příspěvek od Duch » 10.11.2007 10:08

Dodo, konecne si se objevil, necekal jsem, ze ti to bude trvat tak dlouho.

Moje prispevky maji za cil pomluvit jmeno tvoji firmy a tvoji osoby, to je z nich velmi jasne citit. Myslim, ze u nas stejne nejake duse ulovis, ale ja musim vyjadrit svuj nazor.

xsanch
Nový člen
Příspěvky: 34
Registrován: 05.09.2007 11:35

Příspěvek od xsanch » 10.11.2007 10:49

K prispevku pana Dolezala mam par vyhrad.

1)
Cznet.cz píše:Pro pripojovani bytovych komplexu pouzivame jak bezdratove technologie s garantovanou dostupnosti i servisem, tak i opticke vlakna-tedy FTTx, zejmena FTTB (fiber to the building, nebo-li optika do domu,dale pak LAN 10/100/1000M). V lokalite Cakovice je nase firma ochotna vybudovat jednak pripojeni pro cely bytovy komplex o kapacite 40-300Mbit, dle zajmu napr. o IPTV a VoD, ktere ted "leti" (IPTV je digitalni televize po internetu, VoD je video na prani take po internetu). V dalsi fazi je realizovatelne opticke pripojeni FTTB z nedalekeho uzlu Dablice, kde lze bezproblemu i 1GB.
Rozumim tomu spravne nebo se pletu ze zde uvadite moznost pripojeni UZP pres optiku vedenou z Dablic (cca 4 km od nas)? Pokud ano tak to je celkem odvazne trvzeni kdyz vezmu v potaz ze 1m vykopu kabelu navareni kabelu chranicu atd. vas prijde na cca 1000 korun. Pokud jste tim myslel pripojeni pomoci FSO (free space optics) tak sem mozna zamerne zavadite nesrovnalosti coz mi prijde celkem nefer.


2) Nevidim zadny benefit v pripojeni od CZNET pokud porovnam pripojeni od napr. CDT nebo DialTelecom kteri maji peering v NIXU a kvalitni zahranicni konektivitu (pokud vim tak CZNET samotne neni ani clenem NIXu). Navic tyto operatori se zacinaji orientovat presne na nas segment a nabizeji veskere sluzby ktere jste popsal za rozumnych podminek.
V konecnym dusledku CZNET (pokud by jsme poptali pripojeni od CZNET) akorat navysi svoji konektivitu u sveho operatora, v pripade problemu je zde pridan dalsi point of failure nemluve o financni strance. Chtel bych timto rict proc si brat internet od prekupnika kdyz muzeme mit internet od velkododavatele..

Jedine rozumne vyuziti sluzeb CZNET bych tak asi videl v zasitovani UZP.

Cznet.cz
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: 10.11.2007 01:39

Příspěvek od Cznet.cz » 10.11.2007 19:30

1) Zdravim, myslel jsem optikou vlakna.
2) To zni.jako kdyby vsichni tito operatori cekali,az se dostavi Vas dum.Napad je to urcite zajimavy,ale musim Vas ubezpecit,ze obe zminovane firmy se nesoustredi na domacnosti,ale na firmy,kde je fakturace vyssi,nez jste vy jako jako jednotlivec platit.Asi vas napadne,ze by bylo nejlepsi koupit centralni konektivitu od nejakeho ISP a dale ji pak distribuovat v dome.Asi by jste i usetrili,ale neznam jediny dum podobny tomu Vasemu,kde by se nasel nekdo,kdo by si to vzal na sebe.

Rozhodne muj prispevek nema vyznit jako odrazovani od Vasich zameru,nicmene radi zorganizujeme a zucastnime se se pripadne schuzky u Vas v dome a to s kazdym,kdo ma predbezne zajem o nase sluzby...



xsanch píše:K prispevku pana Dolezala mam par vyhrad.

1)
Cznet.cz píše:Pro pripojovani bytovych komplexu pouzivame jak bezdratove technologie s garantovanou dostupnosti i servisem, tak i opticke vlakna-tedy FTTx, zejmena FTTB (fiber to the building, nebo-li optika do domu,dale pak LAN 10/100/1000M). V lokalite Cakovice je nase firma ochotna vybudovat jednak pripojeni pro cely bytovy komplex o kapacite 40-300Mbit, dle zajmu napr. o IPTV a VoD, ktere ted "leti" (IPTV je digitalni televize po internetu, VoD je video na prani take po internetu). V dalsi fazi je realizovatelne opticke pripojeni FTTB z nedalekeho uzlu Dablice, kde lze bezproblemu i 1GB.
Rozumim tomu spravne nebo se pletu ze zde uvadite moznost pripojeni UZP pres optiku vedenou z Dablic (cca 4 km od nas)? Pokud ano tak to je celkem odvazne trvzeni kdyz vezmu v potaz ze 1m vykopu kabelu navareni kabelu chranicu atd. vas prijde na cca 1000 korun. Pokud jste tim myslel pripojeni pomoci FSO (free space optics) tak sem mozna zamerne zavadite nesrovnalosti coz mi prijde celkem nefer.


2) Nevidim zadny benefit v pripojeni od CZNET pokud porovnam pripojeni od napr. CDT nebo DialTelecom kteri maji peering v NIXU a kvalitni zahranicni konektivitu (pokud vim tak CZNET samotne neni ani clenem NIXu). Navic tyto operatori se zacinaji orientovat presne na nas segment a nabizeji veskere sluzby ktere jste popsal za rozumnych podminek.
V konecnym dusledku CZNET (pokud by jsme poptali pripojeni od CZNET) akorat navysi svoji konektivitu u sveho operatora, v pripade problemu je zde pridan dalsi point of failure nemluve o financni strance. Chtel bych timto rict proc si brat internet od prekupnika kdyz muzeme mit internet od velkododavatele..

Jedine rozumne vyuziti sluzeb CZNET bych tak asi videl v zasitovani UZP.

Kamila D5
Stálý člen
Příspěvky: 461
Registrován: 27.08.2007 16:02
Bydliště: 5.3.xx

Příspěvek od Kamila D5 » 13.11.2007 19:05

Jak tady vidím, že rozebíráte CZnet jako možnost připojení k internetu - není to stejný případ jako možnost připojení UPC apod.? tzn. Dokud nebude fungovat společenství vlastníků, stejně nám nezbývá jiná možnost, než O2, UFON, T-mobile??

Bena
Stálý člen
Příspěvky: 387
Registrován: 20.09.2007 18:48
Bydliště: 1.4... VÝCHOD

Příspěvek od Bena » 13.11.2007 19:39

Kamila D5 píše:Jak tady vidím, že rozebíráte CZnet jako možnost připojení k internetu - není to stejný případ jako možnost připojení UPC apod.? tzn. Dokud nebude fungovat společenství vlastníků, stejně nám nezbývá jiná možnost, než O2, UFON, T-mobile??
Na druhym vlaknu byla ucinena nabidka, ze ten kdo ma viditelnost na vysilac CZ net, muze mit docasne net zdarma, nez se vyresi jine pripojeni ...

Uživatelský avatar
Fidoz
Závislák :)
Příspěvky: 1095
Registrován: 13.03.2007 15:30
Bydliště: D2

Příspěvek od Fidoz » 11.02.2008 20:13

Tak sem byl jen tak na rychlovku mrknout s kamosem (dela do telekomunikacii) v UZP a se tlemil, ze tam ma nekdo v "jiste" budove nasmerovanej na Baumit grill se zesilenim 25 dB, coz prej uz je pres zaakon a byl by za to postih, tak podumejte ;) ...PS: jak to lita? :)


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host