Možnosti pripojenia na internet

Možnosti, jak se připojit k Internetu v budoucích bytech...
Odpovědět
Uživatelský avatar
MARTA
Stálý člen
Příspěvky: 894
Registrován: 04.04.2007 12:52
Bydliště: D1 - 1.3.xx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARTA » 12.02.2008 08:40

Ahoj vsichni, ja mam internet z prace. Je to o2 3G internet a je to takova krabicka se simkou ktera se pres usb pripoji k pocitaci a funguje uplne vsude (vzdy si vybere ktera ze 3 o2 siti je v dane oblasti nejlepsi a na tu se pripoji). Je to i docela rychly a nemuzu si stezovat. Nevim, jak je to drahe v obchode (a mozna jste to tady o tom uz i psali), ale my to tady mame snad za 300 mesicne (nejsem si jista protoze to plati zamestnavatel) a ja s tim jsem fakt spokojena. Take nejsem zadny odbornik, takze se omlouvam za neodborne popsani :D
Mate tohle take nekdo?
Naposledy upravil(a) MARTA dne 12.02.2008 08:41, celkem upraveno 1 x.

coona
Stálý člen
Příspěvky: 617
Registrován: 27.08.2007 16:45
Bydliště: D7 7.1.xx

Příspěvek od coona » 13.02.2008 13:56

MARTA píše:Ahoj vsichni, ja mam internet z prace. Je to o2 3G internet a je to takova krabicka se simkou ktera se pres usb pripoji k pocitaci a funguje uplne vsude (vzdy si vybere ktera ze 3 o2 siti je v dane oblasti nejlepsi a na tu se pripoji). Je to i docela rychly a nemuzu si stezovat. Nevim, jak je to drahe v obchode (a mozna jste to tady o tom uz i psali), ale my to tady mame snad za 300 mesicne (nejsem si jista protoze to plati zamestnavatel) a ja s tim jsem fakt spokojena. Take nejsem zadny odbornik, takze se omlouvam za neodborne popsani :D
Mate tohle take nekdo?
Mobilní připojení už se tady probíralo. Bohužel to není moc použitelný pro "práci" některých lidí typu TriStone a spol. T-Mobile nabízí 4G který celkem funguje (mám třeba já), U:foun nebo jak se ten operátor píše má co já vím Mumie a je celkem spokojená. Problém tohohle typu připojení je v tom, že pokud ho používá víc lidí najednou (podobně jako WiFi) tak výrazně klesá jeho použitelnost. Takže pokud si celé UZP koupí 3G od O2, nebude to fungovat nikomu :(.

Uživatelský avatar
MARTA
Stálý člen
Příspěvky: 894
Registrován: 04.04.2007 12:52
Bydliště: D1 - 1.3.xx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARTA » 13.02.2008 14:00

coona píše:
MARTA píše:Ahoj vsichni, ja mam internet z prace. Je to o2 3G internet a je to takova krabicka se simkou ktera se pres usb pripoji k pocitaci a funguje uplne vsude (vzdy si vybere ktera ze 3 o2 siti je v dane oblasti nejlepsi a na tu se pripoji). Je to i docela rychly a nemuzu si stezovat. Nevim, jak je to drahe v obchode (a mozna jste to tady o tom uz i psali), ale my to tady mame snad za 300 mesicne (nejsem si jista protoze to plati zamestnavatel) a ja s tim jsem fakt spokojena. Take nejsem zadny odbornik, takze se omlouvam za neodborne popsani :D
Mate tohle take nekdo?
Mobilní připojení už se tady probíralo. Bohužel to není moc použitelný pro "práci" některých lidí typu TriStone a spol. T-Mobile nabízí 4G který celkem funguje (mám třeba já), U:foun nebo jak se ten operátor píše má co já vím Mumie a je celkem spokojená. Problém tohohle typu připojení je v tom, že pokud ho používá víc lidí najednou (podobně jako WiFi) tak výrazně klesá jeho použitelnost. Takže pokud si celé UZP koupí 3G od O2, nebude to fungovat nikomu :(.
Aha tak to je divny. Ja mam teda 4G, (s 3G jsem se puvodne spletla), ale v praci jsem to dostala protoze take je to k praci nezbytne a maji to i nas vsichni, takze asi 300-500 lidi co sedi na jednom miste a nikdy jsme zadny problem s rychlosti nemeli.....

coona
Stálý člen
Příspěvky: 617
Registrován: 27.08.2007 16:45
Bydliště: D7 7.1.xx

Příspěvek od coona » 13.02.2008 14:35

MARTA píše:Aha tak to je divny. Ja mam teda 4G, (s 3G jsem se puvodne spletla), ale v praci jsem to dostala protoze take je to k praci nezbytne a maji to i nas vsichni, takze asi 300-500 lidi co sedi na jednom miste a nikdy jsme zadny problem s rychlosti nemeli.....
No to je dost divný. Pokud bych já měl na starosti správu 300 - 500 PC/notebooků tak bych rozhodně nepřipojoval k netu každý zvlášť. Jsem si skoro jistý, že tohle ta síť operátora nemůže zvládnout :). Asi v tom bude nějaký trik ;).

Uživatelský avatar
MARTA
Stálý člen
Příspěvky: 894
Registrován: 04.04.2007 12:52
Bydliště: D1 - 1.3.xx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARTA » 13.02.2008 14:38

coona píše:
MARTA píše:Aha tak to je divny. Ja mam teda 4G, (s 3G jsem se puvodne spletla), ale v praci jsem to dostala protoze take je to k praci nezbytne a maji to i nas vsichni, takze asi 300-500 lidi co sedi na jednom miste a nikdy jsme zadny problem s rychlosti nemeli.....
No to je dost divný. Pokud bych já měl na starosti správu 300 - 500 PC/notebooků tak bych rozhodně nepřipojoval k netu každý zvlášť. Jsem si skoro jistý, že tohle ta síť operátora nemůže zvládnout :). Asi v tom bude nějaký trik ;).
Asi jo, ale tomu ja nerozumim :D

Cznet.cz
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: 10.11.2007 01:39

Příspěvek od Cznet.cz » 13.04.2008 23:42

na baumitu ma jako jedina nase firma umistena anteny,ale nyni tam neni pro zakazniky v provozu nic,kam by se dalo pripojit, takze ona antena v poslednim patre´nepatri zakaznikovi Cznet.
Mimochodem antena je na 5Ghz a neni jiste zda prekracuje limity CTU,kdyz je u nas povoleny 1W EIRP...
jiri dolezal
Fidoz píše:Tak sem byl jen tak na rychlovku mrknout s kamosem (dela do telekomunikacii) v UZP a se tlemil, ze tam ma nekdo v "jiste" budove nasmerovanej na Baumit grill se zesilenim 25 dB, coz prej uz je pres zaakon a byl by za to postih, tak podumejte ;) ...PS: jak to lita? :)

Uživatelský avatar
Dexter
Člen
Příspěvky: 287
Registrován: 28.07.2007 12:51
Bydliště: D3 - MK 920/4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dexter » 14.04.2008 11:24

Cznet.cz píše:na baumitu ma jako jedina nase firma umistena anteny,ale nyni tam neni pro zakazniky v provozu nic,kam by se dalo pripojit, takze ona antena v poslednim patre´nepatri zakaznikovi Cznet.
Mimochodem antena je na 5Ghz a neni jiste zda prekracuje limity CTU,kdyz je u nas povoleny 1W EIRP...
jiri dolezal
Fidoz píše:Tak sem byl jen tak na rychlovku mrknout s kamosem (dela do telekomunikacii) v UZP a se tlemil, ze tam ma nekdo v "jiste" budove nasmerovanej na Baumit grill se zesilenim 25 dB, coz prej uz je pres zaakon a byl by za to postih, tak podumejte ;) ...PS: jak to lita? :)
... "v posledním patře"? Kdo kde psal, že to je v posledním patře? Navíc v posledním patře čeho? Asi jsem něco nepochopil - možná toho víte asi víc, než se tady psalo ... :rolleyes:
Naposledy upravil(a) Dexter dne 14.04.2008 11:28, celkem upraveno 1 x.

padlej
Nový člen
Příspěvky: 33
Registrován: 14.04.2007 15:58
Bydliště: Třeboradice bytové domy

Příspěvek od padlej » 14.04.2008 11:43

Když už se to tady řeší. Může mi někdo vysvětlit proč běží CZnet na stejným kanále jako CZFREE v Třeboradicích. Dřív tam tyto AP od cznet nebyly. Normální slušný člověk by přešel na jiný kanál. A ještě ke všemu to jede na B, aby měl větší dosah. Pro názornost přikládám snímek výpisu síti. A stejně se prý nedá připojit na to AP co ma SSID FREE-UZP.cznet.cz. Zajímalo by mne jak mohu mít tak silný signál těch AP cznet, když nejblíž mám CZFREE.net.trebo ? To mi hlava nebere :mad:
Přílohy
WIFI.jpg
WIFI.jpg (30.03 KiB) Zobrazeno 4842 x
Naposledy upravil(a) padlej dne 14.04.2008 15:13, celkem upraveno 1 x.

Duch
Stálý člen
Příspěvky: 922
Registrován: 10.07.2007 12:33
Bydliště: M.K. 920/4

Příspěvek od Duch » 14.04.2008 11:56

2Padlej: ...Normální slušný člověk by přešel na jiný kanál...

trefil si hrebik na hlavicku

adc
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 31.08.2008 19:22

Příspěvek od adc » 31.08.2008 19:40

!!! Nově byla pokryta oblast Třeboradic bezdrátovým internetem - přístupové body wifi 5GHz jsou umístěny na budově nové školky Čtyřlístek. Detailní informace naleznete na http://www.adc.cz/internet !!!

Uživatelský avatar
rocky
Stálý člen
Příspěvky: 438
Registrován: 29.03.2007 12:32
Bydliště: Deep hole

Příspěvek od rocky » 31.08.2008 20:59

adc píše:!!! Nově byla pokryta oblast Třeboradic bezdrátovým internetem - přístupové body wifi 5GHz jsou umístěny na budově nové školky Čtyřlístek. Detailní informace naleznete na http://www.adc.cz/internet !!!
FUP? Ne díky...

padlej
Nový člen
Příspěvky: 33
Registrován: 14.04.2007 15:58
Bydliště: Třeboradice bytové domy

Příspěvek od padlej » 01.09.2008 08:28

:rolleyes: Nemá cenu to komentovat, ale z dálších antén a frekvencí ve svém okolí nejsem vůbec nadšenej. Jen by mne zajímalo jak je to možné, že jim na střechu instalovali nějaké zařízení, když neexistuje ještě společenství vlastníků ? Nechci to ani vědět. Asi za to developer či správcovská firma od někoho dostali pěkně do kapsy. :/
Naposledy upravil(a) padlej dne 01.09.2008 15:09, celkem upraveno 1 x.

Chase
Nový člen
Příspěvky: 47
Registrován: 22.06.2008 12:59
Bydliště: D3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chase » 01.09.2008 09:39

Co se týká těhle bezdrátovej provideru, tak se jen směju. Dělám v tomhle oboru dost dloho na to, abych ze zkušeností vědět, že Wi-fi nemá budoucnost. Pokud nějaký pojítko, tak 10GHz od optiky k optice.

Duch
Stálý člen
Příspěvky: 922
Registrován: 10.07.2007 12:33
Bydliště: M.K. 920/4

Příspěvek od Duch » 01.09.2008 10:17

Wifi budoucnost nema, ale tady a ted ziji lidi bez pristupu k netu a neco - cokoli potrebuji. Pokud jsou porizovaci naklady na zrizeni koncoveho bodu 1200,-, tak se to porad vyplati i na kratkou dobu. Az prijde ta budoucnost, kdy wifi skonci, tak utracenych 1200,- tolik nezamrzi.
Kazdy voli mezi cenou, kvalitou a rychlosti. Pro nektere uzivatele vyhrava wifi, ktere nema budoucnost, ale v soucasnosti celkem leti.

adc
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 31.08.2008 19:22

Příspěvek od adc » 01.09.2008 20:10

rocky píše:
adc píše:!!! Nově byla pokryta oblast Třeboradic bezdrátovým internetem - přístupové body wifi 5GHz jsou umístěny na budově nové školky Čtyřlístek. Detailní informace naleznete na http://www.adc.cz/internet !!!
FUP? Ne díky...
Někde jste četl něco o FUP? Žádné FUP aplikováno není, pouze při prekročení datové kvóty je účtován příplatek 49Kč/GB - toto "omezení" se dotkne jen chronických stahovačů dat, běžný uživatel (kterých je 90%) nemá šanci se k této kvótě ani přiblížit ...


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host