Stránka 11 z 15

Napsal: 10.09.2007 10:41
od xsanch
No konecne nejaka dobra zprava :D

Napsal: 10.09.2007 16:30
od xsanch

Napsal: 10.09.2007 16:33
od xsanch
Na "dynamicky shaping" a FUP muzem pouzit toto:
http://freshmeat.net/projects/prometheus-qos/

Napsal: 10.09.2007 18:14
od TriStone
xsanch píše:Na "dynamicky shaping" a FUP muzem pouzit toto:
http://freshmeat.net/projects/prometheus-qos/
A navic na takovehle veci mam kamose, co to spravuje jejich ISP na vesnici, pomahal jsem mu s vecma na webove administratorske rozhrani ;) Takze support by byl. A do 200Mbit to utahne obsluhovat jakekoliv vykonne PC s BSD.

Napsal: 10.09.2007 18:20
od TriStone
CDT ma pripojny bod v Cako na nadrazi, ze? Tak potom uz by bylo lepsi, nez Alcomu, koupit tohle:
http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=18869
Neni o tolik drazsi a ma dosah 1500m. Z UZP na nadrazi je to cca kilometr. Technologii znam, meli jsme ji na koleji (400m, slabsi model, 300 uzivatelu) a krome vanice a brutalni mlhy fungovala dobre. A extremni pripady se daji resit nejakym "extremnim" resenim typu WiFi za par tisic a omezenim pouze na web a mail (opet vyzkousene, postacujici).

Napsal: 10.09.2007 18:29
od xsanch
ja mam s laserbity velice spatnou zkusenost a vubec je neporocuju meli jsme jich v siti nekolik a v zime to byl strasnej vopruz (mlhy, snih etc).

Radsi nez BSD bych uvital linux preci se mi zda trosku vic user friendly , nemluvil jsem o tom kolik co umi uroutovat ale o shapingu a qosu coz ma podle mne linux lepe resene nez BSD (aspon doufam).

Napsal: 10.09.2007 18:36
od TriStone
OS je detail :) Me proste dela tezkou hlavu ten 40Mbit, aspon vyhledove za 2-3 roky uz to podle me bude problem, pro cely barak.
Laserbitum dela problem: mlha, vanice a prutrz mracen (zkouseno na 400 metrech) a to bylo celkem zridka, na par hodin. Muj provier ted na sidlisti s optikou do panelaku neni o moc spolehlivejsi :D
Meli jsme teda optiku vyhrivanou, takze skutecne nezapadala snehem a v podstate se na ni nemuselo sahnout a jakmile se pocasi trosku uklidnilo, naskocila zas na plny vykon.

Napsal: 10.09.2007 21:22
od coona
Napadá vás jak to udělat pro všechny domy najednou? Připadá mi to, že to řešíte jenom pro D3 :). 40 megabitů na 650 bytů je trošku málo...

Napsal: 10.09.2007 22:55
od xsanch
No takze aby toho nebylo malo tak to vypada ze neni prima viditelnost na nadrazi v Cakovicich ted akorat se modlit aby byla vyditelnost do Hovorcovic anebo na plynarnu v Radonicich.

Napsal: 10.09.2007 23:07
od BlueAngel
Nevím, jak ten LaserBit, ale my tady používáme po domácku dělanou RONJU (http://www.owebu.cz/internet/vypis.php?clanek=1069) s přenosem 10 Mbit/s na vzdálenost cca 100 metrů a stačí obyčejný déšť a jde to do kytek. Jednou se nám tam usadil i pavouk a to byste nevěřili, jak hezky kolísala přenosová rychlost :D :lol: ... pavouk byl násilně odsunut. :cool: Po těch zkušenostech bych dal raději přednost anténě i když chápu, že ten LaserBit je asi jiná liga.

Napsal: 10.09.2007 23:10
od xsanch
viz http://www.uzameckehoparku.cz/images/fo ... re_108.jpg najdete si na mapy.cz cakovice a snadno podle stinu najdete dva kominy ....

Napsal: 10.09.2007 23:11
od xsanch
neni co resit viditelnost na nadrazi cakovice 100 procentne neni ....

Napsal: 10.09.2007 23:25
od xsanch
btw vzdusnou carou do Hovorcovic to dela +- kilometr. Nemuzu ale najit zadnou fotku delanou ze strechy timhle smere :mad:

Napsal: 11.09.2007 00:28
od xsanch
ok prvni co musime udelat je asi zjistit viditelnost tak jestli ma nekdo moznost vylezt na strechu a nafotit panorama digitalem tak super...

Napsal: 11.09.2007 10:36
od coona
Za předpokladu že viditelnost někam bude (z nějakého domu - D1 - D9 by to mělo vyjít) budem muset vyřešit propojení k ostatním. Jak vyřešit propojení jednotlivých domů?

Někdo mi taky říkal, že některé firmy (třeba http://www.internetzababku.cz) udělají všechno infrastrukturu zadarmo, pokud si na střechu budou moct dát svoje zařízení pro další zákazníky :) (nemám to ověřený). Akorát je na to ještě brzo, protože než budeme moct něco dohodnout, bude to trvat minimálně půl roku...