Technicke veci, otazky na vyber zarizeni a podobne

Možnosti, jak se připojit k Internetu v budoucích bytech...
Odpovědět
Uživatelský avatar
TriStone
Administrátor
Příspěvky: 3972
Registrován: 07.03.2007 00:03
Bydliště: D3

Příspěvek od TriStone » 21.10.2008 08:34

At se nam to nemota v nabidkach spojeni a dalsich nesouvisejicich vlaknech.

Uživatelský avatar
TriStone
Administrátor
Příspěvky: 3972
Registrován: 07.03.2007 00:03
Bydliště: D3

Příspěvek od TriStone » 21.10.2008 08:35

A rovnou prvni vec.:
prvanek píše:
TriStone píše:Mam tu nejake zbyle veci po ADSL a WiFine:

WiFi sitovka do stoniho PC (pred rokem jedina s ovladaci na Vista 64b, a situace se od te doby o moc nezlepsila)
http://www.alza.cz/bezdratova-wifi-kart ... d80929.htm

ADSL WiFi router:
http://www.dlink.cz/?go=gNTyP9CnptFMIC4 ... JK+YgNBtw=
http://www.vmshop.cz/index.php?ware_id=8450
Ten WiFi router nelze připojit k ethernetové zásuvce AIM? Budu řešit problém, jak v bytě připojit k AIM ethernetové zásuvce dva počítače a jeden notebook. U ADSL O2 používám router DLink DIR100, chodí výborně. Je fakt, že při testování AIM ethernet-over-coax mi to přes router nešlo, ale domníval jsem se, že je to pouze v nastavení.
Jak to tedy je? Odpověď asi bude lepší dát do sekce Internet. Díky.
Kdyby to slo, tak ho neprodavam ;) Spis si myslim, ze mi zustane na ocet, ale co kdyby ... Sitovka by se nekomu ale hodit mohla.
Na ethernetovou zasuvku potrebujete routrik, ktery ma na vstupu ethrenet a ne ADSL. S dobrym pomerem cena/spolhelivost bych doporucoval napr. tohle:
http://www.alza.cz/asus-wl-520gc-wifi-d75823.htm

Max
Stálý člen
Příspěvky: 552
Registrován: 13.04.2007 10:16
Bydliště: D3 - 3.6.XX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Max » 21.10.2008 11:46

jojo také mám s tímto asusem výborné zkušenosti /3kanceláře, 1byt/

prvanek
Stálý člen
Příspěvky: 718
Registrován: 07.03.2007 08:56
Bydliště: D4 - 4.1.x

Příspěvek od prvanek » 16.12.2008 10:28

Díky za tip na router. Ale mám ještě ten problém, že potřebuji i pevný telefon. A nyní máme 2 paralelní aparáty - jeden v obýváku, druhý v ložnici u počítače. Potřebuji oba dva. Takže ještě potřebuji VoIP bránu. Nejsou nějaké VoIP brány, které zastanou i funkci routeru? Lze k VoIP bráně připojit paralelně dva aparáty? Navíc to musí umět upřednostnit telefonický hovor před ostatním (QoS?). Když budu telefonovat, nezhorší se moc kvalita ostatního internetového připojení (syn hraje on-line hry)? WiFi v bytě nepotřebujeme, preferujeme dráty.

Uživatelský avatar
TriStone
Administrátor
Příspěvky: 3972
Registrován: 07.03.2007 00:03
Bydliště: D3

Příspěvek od TriStone » 16.12.2008 11:04

VoIP brana i s routerem je napriklad toto. Osvedcena znacka i VoIP:
http://www.softcom.cz/produkt/linksys-s ... t/?flist=1

Akorat to nema vic portu na pocitac, jen jeden, takze by byl pripadne potreba jeste switch.

jeseter
Stálý člen
Příspěvky: 313
Registrován: 07.03.2007 08:16
Bydliště: D1 - 1.4.x

Příspěvek od jeseter » 08.01.2009 17:09

prvanek píše:Díky za tip na router. Ale mám ještě ten problém, že potřebuji i pevný telefon. A nyní máme 2 paralelní aparáty - jeden v obýváku, druhý v ložnici u počítače. Potřebuji oba dva. Takže ještě potřebuji VoIP bránu. Nejsou nějaké VoIP brány, které zastanou i funkci routeru? Lze k VoIP bráně připojit paralelně dva aparáty? Navíc to musí umět upřednostnit telefonický hovor před ostatním (QoS?). Když budu telefonovat, nezhorší se moc kvalita ostatního internetového připojení (syn hraje on-line hry)? WiFi v bytě nepotřebujeme, preferujeme dráty.
Osobně mohu doporučit tuto WIFI bránu, umí i Qos VoIP, uživatelské rozhraní v češtině :)

http://www.joyce.cz/c/wifi-zarizeni/wel ... router.htm

- 4x LAN 10/100Base-T port (auto-cross. MDI/MDI-X)
- 1x WAN 10/100Base-T port (auto-cross. MDI/MDI-X)
- 1x WLAN 802.11b/g
- 2x FXS port
- 1x záložní PSTN port

Woking
Stálý člen
Příspěvky: 493
Registrován: 06.06.2007 18:54
Bydliště: D9 (červený)

Příspěvek od Woking » 08.01.2009 17:27

TriStone píše:VoIP brana i s routerem je napriklad toto. Osvedcena znacka i VoIP:
http://www.softcom.cz/produkt/linksys-s ... t/?flist=1

Akorat to nema vic portu na pocitac, jen jeden, takze by byl pripadne potreba jeste switch.
Koukám, že je pěkně zdražili :mad: Tenhle stál něco přes litr a já kupoval tuším v létě (?) WRP400 (to je navíc 4port s rychlou lan, wifi a firewallem) za zhruba tuhle cenu ... teď stojí o litr víc. Ale jinak naprosto spolehlivá věc...

kuzba
Nový člen
Příspěvky: 73
Registrován: 07.03.2007 08:52
Bydliště: D2

Příspěvek od kuzba » 20.09.2009 18:17

Chtěl bych se zeptat místích síťových odborníků, funguje v AIM sítí směrování portů? Na svém routeru mám v pořádku přesměrovaný jeden náhodný port, ale stejně mi to nefunguje. Nevíte jestli o to lze AIM požádat, nebo je to chyba někde na mojí straně? Díky za pomoc.

Uživatelský avatar
TriStone
Administrátor
Příspěvky: 3972
Registrován: 07.03.2007 00:03
Bydliště: D3

Příspěvek od TriStone » 20.09.2009 20:23

Pokud mate verejnou IP adresu (99,- mesicne), tak to funguje uplne bez problemu, staci mit dobre nastaveny router. S neverejnou to fungovat nebude - sice by to teoreticky slo nastavit na strane AIM, ale s tim si Vam hrat nebudou.

Hrom
Nový člen
Příspěvky: 25
Registrován: 04.10.2007 08:32
Bydliště: 2.3.xx.východ

Příspěvek od Hrom » 29.10.2009 17:43

Zdravím, chytám na Notebook s integrovanou WiFi anténou připojení od CZFree.Net.
Bohužel ale jen u okna s viditelností na přísupový bod.
Co potřebuji k tomu, abych "zesílil" signál po bytě??

Uživatelský avatar
bubak
Stálý člen
Příspěvky: 413
Registrován: 05.11.2007 19:00

Příspěvek od bubak » 30.10.2009 10:06

Hrom píše:Zdravím, chytám na Notebook s integrovanou WiFi anténou připojení od CZFree.Net.
Bohužel ale jen u okna s viditelností na přísupový bod.
Co potřebuji k tomu, abych "zesílil" signál po bytě??
Ja jsem pouzil Ovislink 5460AP a funkci universal repeater, kdyz jsem jeste internetil pres souseda a mel jsem signal pouze na chodbe. V bazarech se da sehnat za 300 - 400 Kc. Novy je kolem 900.


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host